Студира во Велика Британија

Тимот е тука да ви помогне на каков било можен начин, особено студентите што бараат сместување, како и препорачаните Универзитети во Велика Британија.

Со повеќе од 10 години искуство во оваа област, ние навистина сме ресурси за сите работи поврзани со Студирањето во Обединетото Кралство во целина. Студентите во странство честопати бараат совети и помош во овие клучни области на фокус, ова е причината зошто ја формиравме оваа веб-страница на ресурси, да им помогнеме и да ги водиме Потенцијалните студенти во изнаоѓање на најдобрите студенти на МБА и магистерски студии во Бизнис, банкарство и многу повеќе. . Во светот на банкарството, постојат ограничени опции кога станува збор за стекнување на признаена квалификација. Затоа, тимот разгледа над 20 различни академски курсеви и ги пронајде Овластен банкар за квалификација на МБА на Универзитетот Бангор беше оној што самата индустрија го смета за високо.

Додека ги концентриравме нашите напори Курсеви поврзани со деловно работење, целта ни е да објавуваме многу покорисни упатства како што одат недели и месеци, осигурувајќи дека имаме сеопфатен ресурс за студенти.

За да се постигне најубавото образование, студенти од целиот свет ја избираат Велика Британија, бидејќи има место за избор во светот Студија напредни квалификации.

Целта на нашата веб-страница е да им понудиме на студентите најдобар совет за покривање на имиграцијата, визата, домувањето и други прашања поврзани со студентите. Студентите треба да учат без стрес, како и да најдат најдобри академски институции без дополнителен стрес пред да започнат со соодветниот курс. Проверете го Страница за имиграција на UKCISA за повеќе информации.